La Serra de Boumort
Espai natural protegit
La Serra de Boumort
Espai natural protegit
La Serra de Boumort
Espai natural protegit
La Serra de Boumort
Espai natural protegit
Previous slide
Next slide

Espai Natural Protegit que inclou les serres de Boumort, Carreu, Cuberes i Batsacans, a la riba esquerra de la Noguera Pallaresa. Destaca per la seva important població de cérvols i pels voltors que hi habiten. 

Boumort

Un Espai Natural protegit

L’espai natural protegit de la Serra de Boumort coincideix amb la Reserva Nacional de Caça de Boumort,  que abasta 13.097 ha situades en un conjunt de serres transversals del Prepirineu català occidental, a cavall entre les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Visitar aquest espai creat l’any 1991 és una oportunitat excepcional per a gaudir de la seva fabulosa biodiversitat vegetal i faunística. 

El principal atractiu és la important població de cérvols que hi habita. Se’ls pot veure durant tot l’any, però el moment més espectacular és l’època de zel (brama). També destaca la presència de l’isard i més localitzadament del cabirol. Dins de la fauna eminentment forestal també es troba la població del picot negre i el mussol pirinenc. Als espais oberts podem observar la perdiu roja, el conill i la llebre; i als cingles i penya-segats hi trobem rapinyaires rupícoles, com ara el trencalòs, el voltor comú, l’aufrany o l’àguila daurada. El voltor negre, espècie extingida que ha estat reintroduïda a la Reserva, la converteix en l’únic indret d’Europa on es reprodueixen les quatre espècies de voltors del continent.  Al 2017 es va reintroduir el cavall de Przewalski, una espècie de cavall salvatge.

Entre els carnívors destaca la presència de la guineu, el teixó, la geneta i la fagina, així com d’altres més localitzats com el gat salvatge, la marta,  la llúdriga o la mostela. Per últim, cal ressenyar la presència dins dels rierols i els cursos d’aigua d’espècies singulars com el tritó pirinenc o el cranc de riu.

MÉS INFORMACIÓ

APP NATURA LOCAL

 CATÀLEGS PER DESCARREGAR